top of page

Tao Tao van de vrouw

Taoïstische oefeningen zijn net als yoga zijn duizenden jaren oud en werden beoefend als natuurlijke manier om gezond te blijven in lichaam en geest.
Het lichaam werd niet gezien als iets waar je zelf weinig controle over hebt, maar eerder als een intelligent systeem waar je zelf mede verantwoordelijk voor bent. Haperde er iets, dan ging men eerst zelf gerichte oefeningen doen om de verstoring weg te werken ipv enkel extern de symptomen aan te pakken.

 

We zijn in het westen verwend met onze hoogontwikkelde gezondheidszorg, maar tegelijkertijd betekent dit ook een verarming in het preventief zorgen voor onze gezondheid. Het hoge aantal langdurig zieken en het massale gebruik van medicijnen zijn hier een teken van.

 

In de lessen 'Meer rust door Tao staan beweging, ademhaling en meditatie centraal.
Dit brengt tegelijkertijd meer rust én vitaliteit. Oude energie wordt opgeruimd zodat er verse energie het lichaam in kan stromen. En dat voel je vaak al na amper een uurtje oefenen… Naast deze stevige injectie ontspanning gaat het hier ook om de weg. Je leert je lichaam voelen, je adem gebruiken, je houding verbeteren, je emoties voelen,... en dan werkt zo'n les niet een uurtje, maar een eeuwigheid door ... 

Tao & Yoga
Tao van de vrouw

Tao van de Vrouw

met Liesbet

Af en toe wordt er ook een reeks specifiek voor vrouwen ingericht. Meer nog dan mannen zijn vrouwen sterk verbonden met hun lichaam, met de aarde. Is een vrouw thuis in haar lichaam, dan is ze overal thuis en kan ze heel makkelijk vanuit vreugde en innerlijke kracht in het leven staan.
Is deze verbinding zwak, dan moet ze hier moeite voor doen, of lukt het eenvoudig niet meer. 

In deze lessen maken we opnieuw verbinding met ons lichaam, met ons vrouw-zijn. Als basis gebruiken we Healing Tao, aangevuld met oefeningen en meditaties specifiek voor vrouwen zoals eierstokmassage, borstmassage, ...

"Tijdens een zware periode hielpen deze lessen me om te herbronnen."

Caroline

bottom of page