top of page
Cranio sacraal therapie in Heers (Sint-Truiden - Limburg)

CRANIO SACRAAL BEHANDELING

Cranio is een uiterst zachte manier van aanraken die ontstaan is uit de osteopathie. Het brengt je zenuwstelsel opnieuw in diepe rust. Het gevoel is vergelijkbaar met een diepe droomloze slaap... terwijl je wel degelijk wakker blijft. Hierbij komt ontzettend veel energie vrij die je lichaam gebruikt om op celniveau eindelijk het nodige herstelwerk te doen.

 

Dit continue herstelwerk op celniveau is nodig om in goede gezondheid te blijven. Door stress, druk, een ongezonde levensstijl of te weinig kwalitatieve slaap, komt dit al te vaak onder druk, wat tal van klachten geeft. Ook helpt cranio om letterlijk ruimte te creëeren in je lichaam. Door spanningen, stress, of ongelukken komen organen, spieren, cellen vast te zitten en raakt de oorspronkelijke bewegingsvrijheid op cellulair niveau belemmerd. Resultaat? Verlies van vitaliteit, vreugde, pijn, ziekte, emoties,… Door samen te reizen naar die plekjes in je lichaam die op dat moment aandacht nodig hebben, gaat de energie terug stromen. Zeer ontspannend, en helend voor allerlei klachten, zowel voor lichaam, hart, geest & ziel.

VOOR WIE?

 • Je ervaart veel onrust of hebt het moeilijk om in ontspanning te komen.

 • Je blijft steken in vermoeidheid of stress en komt niet toe aan echte ontspanning.

 • Je wordt geleefd door het leven en ervaart nog zelden het simpele plezier van 'jezelf te zijn' en 'thuis te zijn in je lijf'.

 • Je verlangt naar een moment van diepe ontspanning, vrede en zaligheid.

 • Je hebt nood aan zelfzorg: je zorgt steeds maar voor de anderen rond jou maar te weinig voor jezelf.

 • Je kampt met fysieke spanningen of stress gerelateerde klachten: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, druk, slaapstoornissen, verteringsproblemen... 

 • Je bent uit balans geraakt en voelt niet meer wie je nu eigenlijk bent, los van je werk of de rollen die je vervult.

 • Je wil meer eenheid en harmonie ervaren in jezelf, en met je omgeving.​

 • ...

Benieuwd of cranio ook voor jou een oplossing kan bieden, of heb je specifieke vragen?

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Tijdens de eerste afspraak ontvang je na een kort intakegesprek meteen een eerste behandeling. Nadien bekijken we samen in functie van je klachten welke de volgende stap is. Soms volstaat één behandeling, soms zijn is een serie behandelingen nodig, en af en toe is ook een combinatie met shiatsu aangewezen.

 

Indien nodig worden de behandelingen aangevuld met lichaamsoefeningen op maat. Ik nodig je  steeds ook uit om thuis verder aan de slag te gaan met oefeningen of opdrachten die ik meegeef. Zo vergroot het effect van de behandelingen en leer je om zelf het heft in eigen handen te nemen. 

Na de behandeling is het goed om indien mogelijk wat tijd voor jezelf te voorzien. 

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van de aard van je klachten:

 •  Heb je na een drukke periode of wat teveel stress nood aan een 'reset' om terug je balans te vinden, dan volstaat doorgaans één sessie. 

 • Heb je echter al langer last van kwaaltjes of zit er iets helemaal vast? Dan zijn er meestal een paar sessies nodig.

 • Heb je langdurige chronische klachten die zich nu tonen in lastige aandoeningen als burn-out, fibriomyalgie, ... dan raden we graag een gecombineerde reeks van shiatsu + cranio behandelingen aan. Cranio werkt heel ontspannend op het zenuwstelsel en algemeen op het herstelvermogen van het lichaam, terwijl shiatsu beweging kan brengen in vastzittende energiestromen. 

PRAKTISCH

 • een behandeling duurt 1 uur en kost 60€.

 • een afspraak kan per mail of telefonisch gemaakt worden. 

 • alle behandelingen worden uitgevoerd op kleding.

 • Gelieve loszittende kleding te dragen.

"The answers you seek
never come when the mind is busy,
they come when the mind is still"
ravi-pinisetti-308853-unsplash.jpg

"Subtiel en toch heel krachtig! Liesbet draagt je en geeft een zachte 'bombardement heling' recht op het pijnpunt af. ZALIG!"

Miriam

bottom of page