IMG_1727.JPG

SHIATSU 

Shiatsu is een manuele massagetherapie die via druk en stretches helpt om de energiecirculatie in het lichaam te verbeteren. Dit heeft niet alleen effect op fysiek, maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Geest en lichaam zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je lichaam geeft feilloos aan wanneer je iets doet dat niet goed voor je is. Zo kan de angst om geen fouten te durven maken zich tonen in chronische nekpijn. En zolang je de oorzaak hiervan buiten jezelf zoekt in bijvoorbeeld je drukke job kan er niets veranderen en zal je lichaam steeds sterkere signalen geven.... Als je echter bewust wordt van je eigen rol in je pijn of je probleem en je verantwoordelijkheid hierin wil opnemen, is verandering en heling mogelijk.

VOOR WIE?

 • Je hebt weinig energie of zit in een burn out, en wil zowel ondersteund worden, als ontdekken hoe of waar je jouw energie kwijtraakt.

 • Je hebt nood aan zelfzorg: je zorgt steeds maar voor de anderen rond jou maar te weinig voor jezelf.

 • Je kampt met fysieke spanningen of klachten: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, hartritmestoornissen, carpaaltunnelsyndroom, slaapstoornissen, maagklachten... 

 • Je voelt je niet goed in je vel of voelt je steeds minder dan andere mensen.

 • Je weet niet wat je wil in je leven, je voelt dat je vastzit in je huidige werk, je relatie,... en wil nieuwe mogelijkheden ontdekken.

 • Je hebt snel last van stress en wil je veerkracht vergroten. 

 • ...

Benieuwd of shiatsu ook voor jou een oplossing kan bieden, of heb je specifieke vragen?

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Tijdens de eerste afspraak ontvang je na een kort intakegesprek meteen een eerste behandeling. Nadien bekijken we samen in functie van je klachten welke de volgende stap is.

 

Bij chronische problemen of klachten die al een tijdje spelen, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Indien nodig worden de shiatsubehandelingen ook aangevuld met coaching, gerichte lichaamsoefeningen, of een craniosessie bij Liesbet. Ik nodig je ook steeds uit om thuis verder aan de slag te gaan met oefeningen of opdrachten die ik ook meegeef. Zo vergroot het effect van de behandelingen en leer je om zelf het heft in eigen handen te nemen. 

Na de behandeling zal je meer rust en ontspanning ervaren. Ook krijg je tal van nieuwe inzichten, die even de tijd nodig hebben om te 'zinken'. Het is daarom goed om na elke afspraak indien mogelijk wat tijd voor jezelf te voorzien. 

 

 

PRAKTISCH

 • een behandeling duurt 1 uur en kost 50€.

 • een afspraak kan per mail of telefonisch gemaakt worden. 

 • alle behandelingen worden uitgevoerd op kleding.

 • Gelieve loszittende kleding te dragen.

1291358_47808407.jpg
"Een helende behandeling zoals een shiatsumassage vereist een sfeer van vertrouwen en sereniteit. Peter biedt beiden in combinatie met ontspanning en - indien gewenst- professionele uitleg over het evenwicht in ons lichaam. We zijn overtuigd van de meerwaarde van een massage bij Peter."

- Saartje & Boriss - 

ravi-pinisetti-308853-unsplash.jpg
"Peter, jouw begeleiding heeft me doen voelen dat er meer mogelijk is in het leven dan uitvoeren waar je 'toevallig' ingerold bent. Dat energie voelen een grote indicatie is om de juiste keuze te maken. Het bracht me ook dichter bij wie ik echt ben."

- Veerle -