top of page
Shiatsu in Heers (Sint-Truiden - Limburg)

SHIATSU 

Shiatsu is een Oosterse lichaamstherapie die het zelfhelende aspect van het lichaam en zijn evenwicht ondersteunt en versterkt.  Het heeft effect op de hele persoon, niet enkel op het fysieke lichaam, maar ook op de emotionele, mentale en spirituele aspecten van het zijn.

Shiatsu is een manuele therapie die via druk en stretches helpt om de energiecirculatie in het lichaam te verbeteren. Dit heeft niet alleen effect op fysiek, maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Geest en lichaam zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je lichaam geeft feilloos aan wanneer je iets doet dat niet goed voor je is. Zo kan de angst om geen fouten te durven maken zich tonen in chronische nekpijn. En zolang je de oorzaak hiervan buiten jezelf zoekt in bijvoorbeeld je drukke job kan er niets veranderen en zal je lichaam steeds sterkere signalen geven.... Als je echter bewust wordt van je eigen rol in je pijn of je probleem en je verantwoordelijkheid hierin wil opnemen, is verandering en heling mogelijk.

VOOR WIE?

 • Je hebt weinig energie of zit in een burn out, en wil zowel ondersteund worden, als ontdekken hoe of waar je jouw energie kwijtraakt.

 • Je hebt nood aan zelfzorg: je zorgt steeds maar voor de mensen rond jou maar te weinig voor jezelf.

 • Je kampt met fysieke spanningen of klachten: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, hartritmestoornissen, carpaaltunnelsyndroom, slaapstoornissen, maagklachten... 

 • Je voelt je niet goed in je vel of voelt je steeds minder dan andere mensen.

 • Je hebt snel last van stress en wil je veerkracht vergroten. 

WAT ZIJN DE EFFECTEN?

Naar gelang de kwaliteit van energie verandert, zullen de symptomen die samengaan met een gebrek aan flow geleidelijk aan verbeteren. De resultaten zijn:

 • Verlichting tot volledig verdwijnen van fysieke pijnen

 • Emotionele ontlading en ontspanning

 • Mentale helderheid en rust

 • Stroom van energie

Benieuwd of shiatsu ook voor jou een oplossing kan bieden, of heb je specifieke vragen?

HOE ZIET EEN SESSIE ERUIT?

 

De sessie start met een korte afstemming waarbij jouw algemene gezondheidstoestand wordt bekeken. Nadien word je uitgenodigd om op de mat te gaan liggen of zitten, waarna de behandeling start en ik een reeks technieken inzet om de flow van jouw energie te verbeteren. Deze technieken kunnen gaan van zacht vasthouden, druk met de handpalmen, duimen, vingers, ellebogen, knieën en voeten op de meridianen (energiebanen) tot meer dynamische rotaties en stretches.

Indien nodig worden de behandelingen aangevuld met lichaamsoefeningen op maat. Ik nodig je  steeds ook uit om thuis verder aan de slag te gaan met oefeningen of opdrachten die ik meegeef. Zo vergroot het effect van de behandelingen en leer je om zelf het heft in eigen handen te nemen. 

Na de behandeling is het goed om indien mogelijk wat tijd voor jezelf te voorzien. 

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van de aard van je klachten:

 •  Heb je na een drukke periode of wat teveel stress nood aan een 'reset' om terug je balans te vinden, dan volstaat doorgaans één sessie. 

 • Heb je echter al langer last van kwaaltjes of zit er iets helemaal vast? Dan zijn er meestal een paar sessies nodig.

 • Heb je langdurige chronische klachten die zich nu tonen in lastige aandoeningen als burn-out, fibriomyalgie, ... dan raden we graag een gecombineerde reeks van shiatsu + cranio behandelingen aan. Cranio werkt heel ontspannend op het zenuwstelsel en algemeen op het herstelvermogen van het lichaam, terwijl shiatsu beweging kan brengen in vastzittende energiebanen. 

PRAKTISCH

 • een behandeling duurt 1 uur en kost 60€.

 • een afspraak kan per mail of telefonisch gemaakt worden. 

 • alle behandelingen worden uitgevoerd op kleding.

 • Gelieve loszittende kleding te dragen en parfum en juwelen te vermijden.

GETUIGENISSEN

ontspanning met shiatsu
"Een helende behandeling zoals een shiatsumassage vereist een sfeer van vertrouwen en sereniteit. Peter biedt beiden in combinatie met ontspanning en - indien gewenst- professionele uitleg over het evenwicht in ons lichaam. We zijn overtuigd van de meerwaarde van een massage bij Peter."

- Saartje & Boriss - 

Taohuis ontspanning
"Peter, jouw begeleiding heeft me doen voelen dat er meer mogelijk is in het leven dan uitvoeren waar je 'toevallig' ingerold bent. Dat energie voelen een grote indicatie is om de juiste keuze te maken. Het bracht me ook dichter bij wie ik echt ben."

- Veerle - 

Na de behandelingen bij Peter ervaarde ik een stukje persoonlijke groei. Alsof de pijnpunten in mijn leven duidelijker werden en mijn lichaam mij vroeg om er mee aan de slag te gaan.
Naast shiatsu, ga ik naar een psycholoog. Het feit dat het voor mij zeer moeilijk is om te ontspannen werd ook daar meermaals besproken. Mijn psycholoog gaf onlangs aan dat ze een mindshift opmerkt bij mij. Ontspannen is nog moeilijk maar ik wil het écht kunnen en gewoon doen.
Hoewel ik nog een hele weg te gaan heb en dingen verder moet uitzoeken, heeft shiatsu mij echt geholpen.  
De verhelderende gesprekken aan het begin van de behandeling alsook op het einde deden deugd. Peter bood steeds een luisterend oor wat ik enorm apprecieer. Ik voelde mij steeds enorm ontspannen na de behandeling. Een niveau van ontspannen wat voor mezelf moeilijk te bereiken is vanwege het drukke schema dat ik mezelf opleg.
Ik herinner mij nog goed dat ik met migraine naar Peter toeging en zonder migraine naar buiten ging. Dat was voor mij een magisch moment. Leven met migraine is een echte pain in the ass. Het feit dat de migraine weg was, deed ontzettend deugd. Het maakte mij ook nog maar eens duidelijk dat spanning, woede, frustratie,… opkroppen zich lichamelijk uit.
Kort samengevat ben ik zowel op fysiek-, mentaal-, emotioneel- als zielsniveau gegroeid.  Ik hoop deze reis verder te zetten en mijzelf steeds meer en meer te bevrijden van het keurslijf waar ik zo in vast zat.

Mystica

bottom of page