top of page

OVER ONS

We leerden elkaar kennen, lang geleden, tijdens de karateles. We waren jong en zoekend, zoekend naar dat 'meer' in het leven. Het leidde ons van karate naar chi-kung, tao, yoga, 4dimensioneel bodywork en zoveel meer. Het bleef niet alleen zoeken maar ook vinden. Van meer rust, interne kracht, evenwicht, zingeving. 

In 2010 verhuisden we naar Mettekoven, en kreeg onze langgekoesterde droom om een eigen lesruimte te hebben eindelijk een plek. We verbouwden ons huis en het zaaltje met natuurlijke ecologische materialen, omdat wat goed is voor de planeet altijd ook goed is voor ons. 

In dit eco-huis helpen we sindsdien mensen om opnieuw in de natuurlijke flow van het leven te komen. Natuurlijk, als vanzelf, als de Tao. De wijsheid van Tao kan vele antwoorden bieden op de huidige hedendaagse uitdagingen. Niet uit boekjes, maar gewoon toegepast. In ons huis. Vandaar TaoHuis :) 

Over Liesbet

Ik hou van natuurlijke dingen, van de schoonheid van eenvoud. 

Als kind kon ik urenlang naar vogels kijken, naar hun vrijheid en simpele schoonheid. Als tiener verloor ik m’n hart aan karate als gevechtskunst, aan het eindeloze trainen om tot die éne perfecte beweging of zalige tijdloze flow te komen. Karate leidde me naar een opleiding Japanologie en naar Japan, zonder duidelijk doel, ik volgde waarheen ik getrokken werd.

Als jongvolwassene zocht ik een weg in het ‘grote mensen leven’, en dat bleek niet simpel. De eenvoudige echtheid van het leven dat ik ervaren had in het kijken naar vogeltjes en in het beoefenen van karate, vond ik hier niet in terug. Er volgde een hele zoektocht naar m’n professionele plek, en naar mezelf… Ik kwam terecht in een workshop 4 dimensioneel leven & bodywork van Dirk Oellibrandt, en voor ik het wist zat ik in een 5-jarige opleiding. Hier vond ik de diepte van leven in terug, dat wat voorbij de dagdagelijkse oppervlakte gaat. En die diepte ervaar ik ook nu, telkens ik m'n handen op een lichaam leg. Dan vallen zo snel alle 'problemen' weg en is enkel de essentie te voelen... Hetzelfde ervaar ik wanneer ik bewust oefeningen doe, kruidenmengsels maak of simpelweg in de natuur ben. En, uiteraard, wanneer ik samen ben met de mensen waar ik van hou. Als mama van 2 mooie dochters en als vrouw van Peter.

De ervaring dat het leven zo simpel en mooi wordt wanneer je leeft vanuit verbondenheid, drijft me ertoe de weg van Tao te delen met anderen…

_MG_3783.jpg

BELANGRIJKSTE OPLEIDINGEN:

 

4d Bodywork & levenskunst
Life Projects, 2005-2009


Tao Teacher Training
Barry Spendlove, 2008


Herborist
Syntra 2007-2010

Cranio
Peirsman Cranio Sacraal Academy 2016 -  2019: modules Basis, Follow up, talking to the heart, Sfenoid, Ken je brein, Therapeutische vorming & Primal healing

Peter-Marcelis-shiatsu-therapeut.jpeg

BELANGRIJKSTE OPLEIDINGEN:
 

Karate-do, kobudo en Tai Chi

Budo Research Centrum Halle, 1995-2004

 

4d Bodywork & levenskunst

Life Projects, 2006-2009

Associate Instructor

Universal Healing Tao, 2008

NLP

Arcturus, 2009-2011

Shiatsu Advanced Practitioner BSF

(Belgische shiatsufederatie)

Iyashi Leuven,  2018-2022

Inner Alchemy Chi Kung Instructor

Universal Healing Tao, 2022

Primordial Alchemy Chi Kung Instructor

Universal Healing Tao, 2022

Senior Teacher Meridian Chi Kung

Dirk Oellibrandt,  2022

Over Peter

Ik ben geboren in 1974,  levenspartner van Liesbet en vader van 2 prachtige dochters. Energiewerk en persoonlijke groei zijn altijd al mijn 2 grote passies geweest. Toen ik 16 was, ontdekte ik een een yogaboek van Jozef Kiekens, een pionier van Yoga in Vlaanderen. Ik begon met yoga, kreeg ik de smaak te pakken en een heel nieuwe weg opende zich ...

Een paar jaar later volgde Tai Chi onder begeleiding van Alex Hauwaert en bij diezelfde leraar startte ik vervolgens met Shotokan Karate-do & kobudo bij BRC HalleHier beoefende ik 10 jaar lang intensief Karate, Kobudo en Tai chi ...   

Een volgende belangrijke leraar op mijn pad was Dirk Oellibrandt. Bij hem volgde ik  een 3-jarige opleiding bodywork & levenskunst. 

 

Healing Tao, meridiaan chi qung, medicinale chi qung en NLP kruisten later nog mijn weg om in 2018 een diepgaande shiatsuopleiding bij Iyashi te volgen.

Al deze kennis en ervaring bracht mezelf niet enkel verder en juister op mijn levenspad, het is ook mijn verlangen om mensen hiermee te ondersteunen op hun eigen levenspad.

bottom of page