OVER ONS

We leerden elkaar kennen, lang geleden, tijdens de karateles. We waren jong en zoekend, zoekend naar dat 'meer' in het leven. Het leidde ons van karate naar chi-kung, tao, yoga, 4dimensioneel bodywork en zoveel meer. Het bleef niet alleen zoeken maar ook vinden. Van meer rust, interne kracht, evenwicht, zingeving. 

In 2010 verhuisden we naar Mettekoven, en kreeg onze langgekoesterde droom om een eigen lesruimte te hebben eindelijk een plek. We verbouwden ons huis en het zaaltje met natuurlijke ecologische materialen, omdat wat goed is voor de planeet altijd ook goed is voor ons. 

In dit eco-huis helpen we sindsdien mensen om opnieuw in de natuurlijke flow van het leven te komen. Natuurlijk, als vanzelf, als de Tao. De wijsheid van Tao kan vele antwoorden bieden op de huidige hedendaagse uitdagingen. Niet uit boekjes, maar gewoon toegepast. In ons huis. Vandaar TaoHuis :) 

Over Liesbet

Ik hou van natuurlijke dingen, van de schoonheid van eenvoud. 

Als kind kon ik urenlang naar vogels kijken, naar hun vrijheid en simpele schoonheid. Als tiener verloor ik m’n hart aan karate als gevechtskunst, aan het eindeloze trainen om tot die éne perfecte beweging of zalige tijdloze flow te komen. Karate leidde me naar een opleiding Japanologie en naar Japan, zonder duidelijk doel, ik volgde waarheen ik getrokken werd.

Als jongvolwassene zocht ik een weg in het ‘grote mensen leven’, en dat bleek niet simpel. De eenvoudige echtheid van het leven dat ik ervaren had in het kijken naar vogeltjes en in het beoefenen van karate, vond ik hier niet in terug. Er volgde een hele zoektocht naar m’n professionele plek, en naar mezelf… Ik kwam terecht in een workshop 4 dimensioneel leven & bodywork van Dirk Oellibrandt, en voor ik het wist zat ik in een 5-jarige opleiding. Hier vond ik de diepte van leven in terug, dat wat voorbij de dagdagelijkse oppervlakte gaat. En die diepte ervaar ik ook nu, telkens ik m'n handen op een lichaam leg. Dan vallen zo snel alle 'problemen' weg en is enkel de essentie te voelen... Hetzelfde ervaar ik wanneer ik bewust oefeningen doe, kruidenmengsels maak of simpelweg in de natuur ben. En, uiteraard, wanneer ik samen ben met de mensen waar ik van hou. Als mama van 2 mooie dochters en als vrouw van Peter.

De ervaring dat het leven zo simpel en mooi wordt wanneer je leeft vanuit verbondenheid, drijft me ertoe de weg van Tao te delen met anderen…

_MG_3783.jpg

BELANGRIJKSTE OPLEIDINGEN:

 

4d Bodywork & levenskunst
Life Projects, 2005-2009


Tao Teacher Training
Barry Spendlove, 2008


Herborist
Syntra 2007-2010

Craniosacraal Therapie
Peirsman Cranio Sacraal Academy 2016 -  2019: modules Basis, Follow up, tTlking to the heart, Sfenoid, Ken je brein, Therapeutische vorming & Primal healing

Peter3_edited_edited.jpg

BELANGRIJKSTE OPLEIDINGEN:
 

NLP (Arcturus)

2009-2011

 

4d Bodywork & levenskunst (Life Projects)

2006-2009

 

Tao Teacher Training (Barry Spendlove)

2008

MCK Teacher Training (Dirk Oellibrandt

2017

TaPas (TaPas City)

2017

Shiatsu (Iyashi Leuven) 

2018-

Over Peter

Ik ben een fiere vader van 2 prachtdochters en levenspartner van Liesbet.  
 

Geboren met één oor kreeg ik als kind al snel een etiket toegeëigend. Fijn was dit niet, het kwetste me, maar ik wou me elke dag sterk houden en mijn pijn zeker niet laten zien aan de buitenwereld. Het verdriet hield ik vast en wou ik niet loslaten. Een ideaal klimaat voor de ontwikkeling van een laag zelfbeeld en opbouw van fysieke spanningen.


Gelukkig sportte ik intens en kon ik hierdoor de dagelijkse spanning loslaten, maar dat was slechts gedeeltelijk omdat ondertussen allerlei negatieve overtuigingen me parten bleven spelen. In plaats van spanning af te bouwen, was ik ze aan het opbouwen.
 

Toeval of niet, op mijn 16e kwam ik in contact met een yogaboek en stortte ik me op yoga. De reis naar heling kon beginnen. Gaandeweg ontdekte ik het effect van 'overtuigingen' en een laag zelfbeeld op lichaam en geest. Heel wat opleidingen en meesters doorkruisten sindsdien mijn pad. Stap voor stap werd ik ondersteund in het terugvinden van mijn eigen kracht, zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Het pad van kwetsuren werd er één van healing.
 

Ook professioneel begon dit een rode draad te vormen in alles wat ik deed. Als leidinggevende ondersteun ik mensen om hun zelfbewustzijn en kracht te ontdekken. En ook met TaoHuis wil ik graag elke dag een beetje healing brengen in de wereld.