top of page

Tao Yoga

Zowel taoïstische oefeningen als yoga zijn duizenden jaren oud en werden beoefend als natuurlijke manier om gezond te blijven in lichaam en geest.
Het lichaam werd niet gezien als iets waar je zelf weinig controle over hebt, maar eerder als een intelligent systeem waar je zelf mede verantwoordelijk voor bent. Haperde er iets, dan ging men eerst zelf gerichte oefeningen doen om de verstoring weg te werken ipv enkel extern de symptomen aan te pakken.

 

We zijn in het westen verwend met onze hoogontwikkelde gezondheidszorg, maar tegelijkertijd betekent dit ook een verarming in het preventief zorgen voor onze gezondheid. Het hoge aantal langdurig zieken en het massale gebruik van medicijnen zijn hier een teken van.

 

In de lessen Tao&Yoga staan beweging, ademhaling en meditatie centraal.
Dit brengt tegelijkertijd meer rust én vitaliteit. Oude energie wordt opgeruimd zodat er verse energie het lichaam in kan stromen. En dat voel je vaak al na amper een uurtje oefenen… Naast deze stevige injectie ontspanning gaat het hier ook om de weg. Je leert je lichaam voelen, je adem gebruiken, je houding verbeteren, je emoties voelen,... en dan werkt zo'n les niet een uurtje, maar een eeuwigheid door ... 

Tao & Yoga  

met Liesbet

Tao & Yoga
Tao van de vrouw

Tao van de Vrouw

met Liesbet

Meer nog dan mannen zijn vrouwen sterk verbonden met hun lichaam, met de aarde. Is een vrouw thuis in haar lichaam, dan is ze overal thuis en kan ze heel makkelijk vanuit vreugde en innerlijke kracht in het leven staan.
Is deze verbinding zwak, dan moet ze hier moeite voor doen, of lukt het eenvoudig niet meer. 

In deze lessen maken we opnieuw verbinding met ons lichaam, met ons vrouw-zijn. Als basis gebruiken we Healing Tao, aangevuld met oefeningen en meditaties specifiek voor vrouwen zoals eierstokmassage, borstmassage, ...

"Tijdens een zware periode hielpen deze lessen me om te herbronnen."

Caroline

Meridiaan Chi Kung

met Peter

In China zijn er gigantisch veel vormen van Chi Kung, stilstaande, dynamische, lange, korte,... allen waardevol.

 

Deze Meridiaan Chi Kung werd door Dirk Oellibrandt gecreëerd. Het is een set van eenvoudige bewegingen die ervoor zorgen dat de Lichaamsintelligentie wordt getriggerd met de bedoeling om ‘opnieuw’ van hieruit te bewegen. 

 

Meer dan 10 jaar heb ik in de wereld van ‘martial arts’ vertoefd, maar toch bleef ik op de één of andere manier op mijn honger zitten. Ik kon die energie wel voelen, maar dit vraagde van mij heel wat inspanning en volharding. Op een gegeven moment voelde ik meer spanning dan ontspanning in mijn lijf met vermoeidheid en weinig zin om te bewegen als gevolg. Iets klopte niet meer.

Toen ik in contact kwam met Meridiaan Chi Kung, werd er iets in mij terug wakker. Dirk stimuleerde me telkens opnieuw te bewegen vanuit mijn eigen lichaamsintelligentie, niet vanuit het kopiëren van bewegingen zoals ik voordien deed. Vanuit zachtheid en speelsheid begon ik stilaan meer innerlijke kracht en ruimte te ervaren, zelfs het 'serieus' in het oefenen, en de opgeslagen vermoeidheid en spanning begonnen weg te vallen.

In de Meridiaan Chi Kung lessen werken we met de 6 basisbewegingen die heel het meridiaansysteem in je lichaam activeren, waardoor je geleidelijk meer ruimte, souplesse en kracht begint te ervaren.

 

Voor wie? 

Iedereen kan deze oefeningen doen, elk op zijn eigen manier. De vorm is er als leidraad om die energiebanen ‘opnieuw’ te leren voelen. 

IMG_0386.jpg
IMG_0367.jpg
IMG_0380.jpg
IMG_0378.jpg

"Be still like a mountain
and flow like a great river"

_lao Tse Tung

bottom of page