top of page

CRANIO SACRAAL THERAPIE

Cranio sacraal therapie is een uiterst zachte manier van aanraken die ontstaan is uit de osteopathie. Het brengt je zenuwstelsel opnieuw in diepe rust. Het gevoel is vergelijkbaar met een diepe droomloze slaap... terwijl je wel degelijk wakker blijft. Hierbij komt ontzettend veel energie vrij die je lichaam gebruikt om op celniveau eindelijk het nodige herstelwerk te doen.

 

Dit continue herstelwerk op celniveau is nodig om in goede gezondheid te blijven. Door stress, druk, een ongezonde levensstijl of te weinig kwalitatieve slaap, komt dit al te vaak onder druk, wat tal van klachten geeft. Ook helpt cranio om letterlijk ruimte te creëeren in je lichaam. Door spanningen, stress, of ongelukken komen organen, spieren, cellen vast te zitten en raakt de oorspronkelijke bewegingsvrijheid op cellulair niveau belemmerd. Resultaat? Verlies van vitaliteit, vreugde, pijn, ziekte, emoties,… Door samen te reizen naar die plekjes in je lichaam die op dat moment aandacht nodig hebben, gaat de energie terug stromen. Zeer ontspannend, en helend voor allerlei klachten, zowel voor lichaam, hart, geest & ziel.

VOOR WIE?

 • Je ervaart veel onrust of hebt het moeilijk om in ontspanning te komen.

 • Je blijft steken in vermoeidheid of stress en komt niet toe aan echte ontspanning.

 • Je wordt geleefd door het leven en ervaart nog zelden het simpele plezier van 'jezelf te zijn' en 'thuis te zijn in je lijf'.

 • Je verlangt naar een moment van diepe ontspanning, vrede en zaligheid.

 • Je hebt nood aan zelfzorg: je zorgt steeds maar voor de anderen rond jou maar te weinig voor jezelf.

 • Je kampt met fysieke spanningen of stress gerelateerde klachten: rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, druk, slaapstoornissen, verteringsproblemen... 

 • Je bent uit balans geraakt en voelt niet meer wie je nu eigenlijk bent, los van je werk of de rollen die je vervult.

 • Je wil meer eenheid en harmonie ervaren in jezelf, en met je omgeving.​

 • ...

Benieuwd of cranio ook voor jou een oplossing kan bieden, of heb je specifieke vragen?

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Tijdens de eerste afspraak ontvang je na een kort intakegesprek meteen een eerste behandeling. Nadien bekijken we samen in functie van je klachten welke de volgende stap is.

 

Bij chronische problemen of klachten die al een tijdje spelen, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Indien nodig worden de craniobehandelingen ook aangevuld met technieken uit 4-dimensioneel bodywork, lichaamsoefeningen op maat, of een shiatsusessie of coaching  bij Peter. Ik nodig je ook steeds uit om thuis verder aan de slag te gaan met oefeningen of opdrachten die ik ook meegeef. Zo vergroot het effect van de behandelingen en leer je om zelf het heft in eigen handen te nemen. 

Na de behandeling zal je meer rust en ontspanning ervaren. Het is daarom goed om na elke afspraak indien mogelijk wat tijd voor jezelf te voorzien. 

 

 

PRAKTISCH

 • een behandeling duurt 1 uur en kost 50€.

 • een afspraak kan per mail of telefonisch gemaakt worden. 

 • alle behandelingen worden uitgevoerd op kleding.

 • Gelieve loszittende kleding te dragen.

"The answers you seek
never come when the mind is busy,
they come when the mind is still"

"Elke keer weer voel ik me zoveel lichter."

Hilde

bottom of page