top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeter Marcelis

Van hard naar hart

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022

Het is nog steeds schrijnend te lezen dat hart- en vaatziekten tot de belangrijkste doodsoorzaken in België behoren en dit om tal van redenen: roken, stress, voeding, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes, nierschade, reuma, erfelijke hart- en vaatziekten,...


Deze ochtend was ik chiqung aan het beoefenen vanuit het water- en vuurelement, en werd ik me bewust hoe ikzelf onbewust spanning vasthoud in bepaalde delen van mijn lichaam. Vanuit een zachte intentie begon ik bewust in die delen te ademen en zacht te bewegen. Mijn lichaam begon spontaan licht te trillen en te schokken en al snel ervoer ik een andere energiesensatie: mijn lichaam werd heel zacht, ik kon een warme stroom van energie door mijn lichaam gewaarworden en kreeg tranen van ontroering …


Ik werd ontroerd om telkens weer die stroom van liefde, zachtheid en grootsheid te mogen voelen. Telkens weer dat diepe gevoel van rust en eenheid…. de zaligheid zelve. Dagelijkse chi qung, tai chi en shiatsu helpen me om elke dag een tikkeltje meer vanuit die rust en kwetsbaarheid in het leven te ‘mogen’ staan. Deze dagelijkse toewijding is een bewuste keuze, het helpt me om zin te geven aan mijn leven en te ervaren hoe goed alles in wezen is. Het is ook mijn verlangen om deze zaligheid aan zoveel mogelijk anderen te helpen ervaren. Hoe mooi zou het immers zijn als we als mens eenieder vanuit zachtheid en verbondenheid in het leven zouden staan?

  • Hoe zou het zijn als we elk moment vanuit deze staat ‘kunnen’ en ‘mogen’ leven?

  • Wat zou het duurzaam effect zijn op onze omgeving en relaties, zowel privé als op het werk?

  • Wat zou het effect zijn op onze gezondheid?

  • Welk effect zou een leidinggevende hebben op zijn team/organisatie vanuit deze staat?

  • Welk effect zou dit hebben op de samenwerking tussen onze regeringsleiders?


Peter
69 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page