top of page

ma 13 apr

|

Kasteelhoeve Wange

Into Silence - 4daagse stilte retraite

Ga 5 dagen de stilte in en laat je door 2 ervaren begeleiders steeds dieper meenemen in de stilte. In de plek van je eigen wijsheid, daar waar de antwoorden op jouw vragen liggen... Een week vol stilte, genieten, lekker eten en mooie natuur.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Into Silence - 4daagse stilte retraite
Into Silence - 4daagse stilte retraite

Tijd en locatie

13 apr 2020, 09:00 – 16 apr 2020, 17:00

Kasteelhoeve Wange, Eliksemstraat 26, 3400 Wange, België

Over het evenement

Jouw grootste wijsheid zit binnenin. Niemand weet beter wat goed voor je is (of net niet) dan jijzelf. Als je deze wijsheid kan volgen, verloopt het leven veel vlotter. Hoe komt het dan dat het vaak zo moeilijk is om deze wijsheid te horen? Dat je niet weet welke beslissing je te nemen hebt? Dat je niet weet welke richting je uit moet met je onderneming? Dat je niet weet wat je wil doen in de komende fase van je leven? Of dat je blijft hangen in twijfels?

Jouw ziel kent de waarheid, en jouw lijf en emoties geven vele signalen. De wijsheid komt echter altijd als een fluistering, nooit als een schreeuw. In de drukte van het leven, waar we constant worden overdonderd door prikkels, is het heel moeilijk om dit nog te horen.

Daarom is het essentieel om het af en toe helemaal stil te laten worden. Geen prikkels van gepraat, van beelden, van computer, van smartphone, van radio,… Alleen stilte. In het begin is dit onwennig voor ons brein, en komt er soms onrust of veel intern gepraat naar boven. Dit ebt echter weg, om ruimte te maken voor helderheid, voor weten, en voor zeer veel energie. Alle prikkels die we in de stilte niet meer ontvangen, hoeven immers door ons zenuwstelsel niet meer verwerkt te worden. Een schat aan energie komt zo vrij.

Tijdens deze stille retraite laten we de stilte haar werk doen. Ieder komt met zijn/haar thema. We verbinden ons met elkaar doorheen de stilte en vormen zo een stevig veld vol vertrouwen en gedragenheid. Naast de groepsmomenten kan je je ook individueel laten ondersteunen aan de hand van gesprekstherapie en/of bodywork. 

Na deze 4daagse retraite kom je op een heel andere manier terug in de wereld. Er is veel meer helderheid in je denken en je hebt innerlijke groeistappen gezet. Je keert opgeladen terug, met veel meer draagkracht om wat dan ook in de wereld te zetten.

Voor wie?

 • Je hebt nood aan herbronning, gedragen worden, intense rust.
 • Er speelt iets in je leven waar je graag hulp in wil krijgen dmv stilte, individueel gesprek en lichaamswerk.
 • Je bent toe aan een nieuwe fase in je leven or gebied van werk, relatie,… en wil bewust ruimte maken om hier helderheid rond te krijgen.
 • Je ervaart dat je huidige manier van leven niet klopt. Je bent moe en wil er even helemaal tussenuit. Op reis ‘in’ jezelf, om van daaruit betere keuzes te maken.
 • Je wil na een moeilijke periode tijd nemen voor jezelf, voor verwerking.
 • Je hebt nood aan inspiratie om een nieuw project op te zetten, en wil de stilte aanwenden als katalysator hierin.
 • Je hebt een verlies te verwerken gekregen, van een geliefde, van een job, van een droom en wil de tijd nemen om dit op een bewuste manier te verwerken.

Praktisch?

PROGRAMMA

Van maandag 13 april om 9u tot donderdag 16 april om 17u

 • Voor het ontbijt: we doen een gezamenlijke (geleide) ochtendmeditatie en maken ons lichaam wakker.
 • ochtend/namiddag: je bent welkom voor een individueel gesprek met Marita Plas of een individuele sessie craniosacraal therapie met Liesbet Fastenaekels. Beide benaderingen helpen om datgene wat in de stilte bovenkomt te verteren of te integreren en ondersteunen je in jouw proces. 
 • Na het diner: gezamenlijke mindfulness sessie

Tussendoor ben je helemaal vrij om je dag in te delen naar eigen behoefte: wandelen, creatief bezig zijn, schrijven, mediteren,…

VERBLIJF

We verblijven in Kasteelhoeve Wange, een prachtige lokatie om helemaal tot rust te komen. Gelegen aan het einde van een doodlopende kasseiweg, omringd door de rust van honderden hectaren akkers en boomgaarden.

Het verblijf omvat:

 • Overnachting op een 1-persoonskamer
 • Alle maaltijden, 100% gezond, vers en lekker
 • Verblijf op een kasteeldomein met prachtige natuur om in stilte te wandelen.

PRIJS

1220 euro, excl btw. Deze prijs omvat het hele verblijf, alle maaltijden, en de begeleiding.

Door wie?

Marita Plas

Marita is PRI therapeut, rouwbegeleidster en ondersteunt daarnaast ook groepen naar meer helderheid in leven en werk. Ze helpt mensen door haar warme en veilige ondersteuning om aan de hand van gesprek meer helderheid te krijgen over emoties, over gedachten, en over de kunst van het aanwezig zijn en blijven in het lichaam.

Liesbet Fastenaekels

Liesbet is bodyworker en begeleidt mensen en groepen in de kunst van het leren ontspannen en in de kracht van lichaamsbewustzijn. Met cranio sacraal therapie helpt ze mensen om in een diepe staat van ontspanning te komen waar lichamelijke en andere belemmeringen woordeloos kunnen losgelaten worden, en het zelfhelelend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Wil je erbij zijn?

Wil je erbij zijn, meld je dan snel via mail aan bij Marita: maritaplas1@gmail.com 

Om een veilige bedding te garanderen is de groep sowieso klein en zijn de plaatsen zeer beperkt.

Heb je een vraag of twijfel je of dit iets voor jou is? Neem even contact op met maritaplas1@gmail.com

Na aanmelding neemt Marita contact met je op voor een intakegesprek. Hierin wordt afgetoetst of je verwachtingen overeenstemmen met dit programma en vice versa.

Deel dit evenement

bottom of page