Kruiden

De liefde voor de natuur was er altijd al, die voor kruiden werd pas zo'n 15 jaar geleden geboren. Maar wat een liefde op het eerste gezicht was dat! Er volgden vele jaren studeren (herborist), en nadien vele jaren van experimenteren én amuseren. Zalfjes maken, kliederen met maskers, siropen brouwen, kruidenremedies testen op mezelf én op onze kinderen, geuren snuiven,... Gaandeweg groeide ook het verlangen om er meer mee te gaan doen... Het stond vast dat het een onderdeel zou worden van ons aanbod in het TaoHuis. 

Wat mag je hier verwachten? 

Met kruiden kan je zoveel uiteenlopende dingen doen: medicinale bereidingen, schoonheidsproducten, culinaire gerechten, magische brouwsels, huishoudproducten, geniet dingetjes en nog zoveel meer...

De workshops die ik hieronder aanbied zijn een combinatie van dit alles, en steeds werken we volgens Zero Waist principes: herbruikbare verpakkingen, geen plastic en optimaal benutten van wat we hebben.

Op de kalender:

Workshop zomerkruiden bewaren

In de zomer is er plots een overvloed aan kruiden. Teveel om op te krijgen. Het ideale moment om hier iets mee te doen! In deze workshop leren we manieren om gangbare én minder gekende kruiden uit de tuin te bewaren zodat we er ook van kunnen geniet op momenten dat er niets meer te plukken valt. 

Je gaat naar huis met zelfgemaakt kruidenzout, kruidenboter en veel inspiratie. Niet enkel leuk voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Die krijgen de volgende kerst vast ook graag zo'n zelfgemaakt productie cadeau!

PRAKTISCH:
 

Wanneer: woensdag 3 juli van 10 -12u

Prijs: 45€

Inclusief: 

  • warme ontvangst met kruidenthee

  • recepten, kruidenweetjes, tips & tricks, inspiratie,...

  • 3 zelfgemaakte producten om mee naar huis te nemen

TaoHuis

Winningstraat 4

3870 Mettekoven

0498 81 90 83

volg ons op:

  • White Facebook Icon

©2017 by Boenk d'erop!