top of page

Online

In aanvulling op de lessen vind je hieronder meditaties en oefeningen die je thuis kan uitvoeren. 

Veel plezier ermee!

Diafragma's ontspannen - liggende meditatie 16'

Ideale meditatie om de dag mee af te sluiten, of een overgang te maken van vb werk naar thuis.

.

liggende meditatie Diafragma's ontspanne

Chi Zelfmassage

Bij de traditionele chi zelfmassage, maken we door met onze handen te kloppen de energiebanen in ons lichaam wakker. Deze subtielere massage, met zachte strijk of draaibewegingen, leerde ik Van Dirk Oellibrandt en werkt voor mij heel fijn. Dit is een oefening die je zowel 's ochtends kan doen om wakker te worden, maar evengoed 's avonds na het werk. 

Helende geluiden - staand of zittend, 18' 

Deze meditatie/chikung oefening in combinatie met geluid werkt heel sterk op het ontladen van spanningen die je onbewust meedraagt. Vooral dan spanningen op emotioneel & mentaal niveau. 

Je kan deze oefening zowel staand als zittend doen. Het beste moment is 's avonds voor het slapen gaan, of bij het afsluiten van je actieve dag. Het zorgt voor een veel diepere nachtrust.

Helende geluiden
00:00 / 12:23

Hemel & Aarde Chi Kung - staande Chi Kung, 7'

Kan zowel 's ochtends al 's avonds beoefend worden. Ideaal om na een dag in de 'buitenwereld', of wanneer je voelt dat je gestresst bent, weer helemaal bij jezelf te komen. Kan ook in de ochtend heel mooi zijn om de dag te beginnen vanuit diepe verbondenheid met jezelf.

Shaken - al staande alle spanning afschudden 

Meteen mediteren met een hoofd en lijf vol spanning is heel moeilijk. Daarom is het goed om eerst wat te bewegen. Deze staande oefening helpt om heel veel spanning, zowel mentaal als fysiek los te laten op een hele makkelijke manier. Kan zonder muziek, maar op muziek is ook heel fijn. Hieronder 2  shake' liedjes:

bottom of page