CRANIO SACRAAL THERAPIE

Elke nacht maakt iedereen, dus ook jij, kennis met cranio. Dit is de diepe rust waar je naartoe gaat als je de diepe droomloze slaap in duikt. Je bent dan niet bewust aanwezig, en kan het 's ochtends nooit navertellen, maar je lichaam ervaart dat het verkwikt en opgeladen is, je hoofd ervaart dat er dingen zijn verwerkt. Het is dus een zeer natuurlijke staat waar je naar verlangt en waar je deugd aan hebt.

Kan je vanzelf heel makkelijk in die diepe slaap komen?
Sta je nadien verkwikt op en kan je die ontspanning meedragen doorheen de dag? 

Super! Je cranio sacrale systeem kan z'n werk goed doen. Een behandeling zal voor jou dan een herkenbare trip zijn naar de zalige plek die je elke nacht bezoekt, alleen ben je nu bewust, en wakker. En kan je volop genieten van wat er gebeurt: de ruimte in je lichaam, de sensaties, de pure (geluk)zaligheid, de stilte,... In een cranio sessie kan je zo naar plekjes in je lichaam reizen die aandacht nodig hebben, of ervaar je mentale helderheid over interne vragen die spelen.

Of is heel diep ontspannen

voor jou eerder een uitzondering dan de regel?

Dan heb je misschien het gevoel dat je steeds achter een vertrekkende bus loopt? Telkens de bus bij een halte stopt, kom je wat dichter, en dan is hij weer weg. Daar gaat het heerlijk onderuit zakken en op adem komen!
Door een gebrek aan diepe rust raakt je systeem nooit bijgebeend. De dingen die je lichaam fysiek regelt: herstellingen, reiniging en voeding op cellulair niveau komen in de fille te staan. Ook de dingen die je hoofd emotioneel of mentaal verwerkt, ervaringen, emoties, ideeën,... komen op een onverwerkte hoop te liggen.

En, je weet, als je rommel zomaar opstapelt in een hoekje van de kamer, dan valt de stapel vroeg of laat om en krijg je een doos op je hoofd: vermoeidheid, burn-out, slapeloosheid, depressie, chronische kwaaltjes, onbalans,... Je kan dan kiezen voor een snel medicijn (als dat er is) en verder rennen achter de bus. Of ervoor kiezen om even stil te staan en op adem te komen. Rust nemen, échte diepe ontspanning. Zodat je lichaam kan gaan opruimen, er ruimte komt, en je opnieuw leert te voelen en volgen wat je nodig hebt. Zodat je voelt wie je eigenlijk bent, los van je werk, je relaties of je hobby's. Zodat je meer helderheid krijgt in je hoofd en je de natuurlijke zaligheid van het leven kan voelen.

"The answers you seek
never come when the mind is busy,
they come when the mind is still"

"Elke keer weer voel ik me zoveel lichter."

Hilde

Herken je dit?

  • Je blijft steken in vermoeidheid of stress en komt niet toe aan echte ontspanning.

  • Je hebt last van chronische klachten, die steeds opnieuw of onder een andere vorm opduiken.

  • Af en toe wil je gewoon eens diep in jezelf kunnen zakken.

  • Je bent uit balans geraakt en voelt niet meer wie je nu eigenlijk bent, los van je werk of de rollen die je vervult.

  • Je wordt geleefd door het leven en ervaart nog zelden het simpele plezier van 'jezelf te zijn' en 'thuis te zijn in je lijf'.

  • Je weet reeds dat echte rust van binnenuit komt en wil jezelf een moment van diepe rust gunnen.

 

...dan gun ik je van harte een sessie cranio.

Wat is cranio en hoe werkt het?

Cranio sacraal therapie is een tak van de osteopathie die werd ontdekt na wetenschappelijk onderzoek door Dr. William Sutherland. Hij ontdekte dat de schedel, die tot dan toe werd gezien als een onbeweeglijk bot, allerlei bewegingen vertoonde. Hij ontdekte dat ook het hersenvocht en heel het zenuwstelsel ritmisch pulseert, vergelijkbaar met het ritmisch golven van eb en vloed. Verstoringen in dit ritme, zo ontdekte hij, veroorzaken verstoringen in heel het lichaam op allerlei niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. In optimale toestand beweegt het ritme langzaam, in elke richting even ver, en is de beweeglijkheid maximaal. Dan krijgt ons zenuwstelsel, ons lichaam en ons hele wezen maximale kansen om zichzelf te ontplooien.

Door stress kan dit systeem echter onder druk te staan, en na verloop van tijd ontstaan verstoringen en onbalans. Stress dient hier in de zeer ruime betekenis van het woord begrepen te worden: fysieke of mentale overbelasting, maar ook geboortetrauma's, een valpartij, whiplash, gebruik van medicijnen of drugs, slechte voeding,...

In cranio sacraal therapie gaan we luisteren naar dit ritme en gaan we door zachte aanraking dit ritme opnieuw uitnodigen om te vertragen en in balans te komen. Het is een zeer zachte behandeling. Subtiel, maar met veel resultaat. 

Praktisch

Een behandeling bestaat uit heel zachte aanrakingen. Naast cranio pas ik soms ook andere technieken toe ifv wat nodig is (shiatsu, 4-dimensioneel bodywork, buikmassage...) 

Ik stel geen medische diagnoses. Hiervoor verwijs ik graag door naar artsen. Heb je een medisch probleem, licht je arts dan in over deze aanvullende behandelingen. De sessies zijn voornamelijk gericht op ontspanning en het opnieuw in balans komen.

 

Een behandeling duurt 1 uur en kost 50€.

Alle behandelingen worden uitgevoerd op kleding. Gelieve loszittende kleding te dragen.

Maak een afspraak

IN METTEKOVEN - op dinsdagen en donderdagen doorlopend van 9-21u
Voor een afspraak in de praktijk van Mettekoven kan je me bellen (0498 81 90 83) of mailen

IN LEUVEN - op vrijdagen van 13-18u (LivingLei)
  • vrijdag 20 december 2020

Een afspraak maken voor Leuven kan online via de site van LivingLei

TAOHUIS

Winningstraat 4

3870 Mettekoven

0498 81 90 83

volg ons op:

  • Facebook - Grey Circle

©2017 by Boenk d'erop! 

DSC01067_edited